Πελώνη: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας 00.30-5.30

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05.30 το πρωί, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγο στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Επί της παρούσης δεν περιμένουμε κάτι καινούριο την για απαγόρευση κυκλοφορίας, μέχρι τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σημείωσε ότι καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

«Η  πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια», πρόσθεσε η κ. Πελώνη. 

Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3.752.000 συμπολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον  μία δόση (ποσοστό πάνω από 35%), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 2.155.000 (ποσοστό πάνω από 20%).

Σχετικά με την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ο μέσος όρος των πολιτών στα νησιά που έχουν κάνει την πρώτη δόση έχει διαμορφωθεί στο 40%, ενώ όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους φτάνει στο 27%.

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σε συνεννόηση με την Κομισιόν θα προσφέρει εμβόλια στις γειτονικές της χώρες και συγκεκριμένα 20.000 δόσεις στη Βόρεια Μακεδονία και 20.000 στην Αλβανία. 

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενόψει της συνάντησης Μητοστάκη-Ερντογάν, τόνισε ότι «Διαφωνούμε με την Τουρκία. Σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τις πάγιες θέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δε συζητάμε. Η ένταση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

 

Πηγή: skai.gr