Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά από Κατσίκη για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 13:00 μετά το μεσημέρι.

«Δεν έχουμε συνεδριάσει ακόμα, δεν έχω κάτι να σας πω αυτή την στιγμή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατσίκης.

Μιλώντας νωρίτερα στον ANT1 ο βουλευτής δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ εμμένουν στην θέση τους περί απόσυρσης από την κυβέρνηση και καταψήφισής της σε τυχόν ψήφο εμπιστοσύνης, όμως ακολούθησε το σχόλιο του αρχηγού του κόμματος Πάνου Καμμένου πως δεν είναι απερχόμενος υπουργός ούτε τελεί υπό παραίτηση.

Στις 13:00 είναι προγραμματισμένο να ξαναρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ η συζήτηση για την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης, με την οποία θα κυρωθεί και η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες πως δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 80 εδρών, που χρειάζεται.

Ο κ. Ζάεφ είναι σε επαφή με την ομάδα των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών, πρώην υποστηρικτών της εθνικιστικής αντιπολίτευσης, που τον στήριξαν στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση, και με τουλάχιστον ένα κόμμα της αλβανικής μειονότητας.

Οι αλβανόφωνοι αξιώνουν διευκρινίσεις όσον αφορά την διατύπωση της ιθαγένειας «Μακεδόνας», και μεταξύ άλλων έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αναγράφεται «από την Μακεδονία» ή κάτι παραπλήσιο.
Πηγή: skai.gr