Ευρωκοινοβούλιο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που καταψήφισε την καθαίρεση της Καϊλή

Η Καϊλή καθαιρέθηκε αφότου συνελήφθη στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας για δωροδοκία βουλευτών και στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου

Μόλις τρία άτομα επέλεξαν να μην υπερψηφίσουν την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκ των οποίων ένας μόνο καταψήφισε, αναφέρει το POLITICO. 

Η Καϊλή καθαιρέθηκε αφότου συνελήφθη στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας για δωροδοκία βουλευτών και στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ.

Ο μόνος (ανεξάρτητος) ευρωβουλευτής που καταψήφισε την απόφαση ήταν ο Μίσλαβ Κολακούσιτς, Κροάτης πολιτικός και συνιδρυτής του «πανευρωπαϊκού κόμματος» «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία».

Η συνιδρύτρια του εν λόγω κόμματος, η Ολλανδή ευρωβουλευτής Ντόριεν Ρουκμάκερ απείχε της ψηφοφορίας, μαζί με τον Γερμανό ευρωβουλευτή Γιόακιμ Κους. Πρόκειται για έναν ακροδεξιό ευρωβουλευτή της ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία».

Καϊλή

Στην Ολλανδία η Ρουκμάκερ είναι στέλεχος του κόμματος, «Περισσότερη Άμεση Δημοκρατία», το οποίο υποστηρίζει πιο δεσμευτικά δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών και «μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Σε ό,τι αφορά τον Κους ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, ή AfD που αποτελεί σημαντική όσο και έντονα αμφιλεγόμενη πολιτική δύναμη.

Εύα Καϊλή


Για την απόφαση της παύσης της κ. Καϊλή, από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία των δύο τρίτων. 

Πηγή: skai.gr