Η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή- Έως το βράδυ η απόφαση για την προφυλάκισή της ή μη

Η απολογία της κράτησε περίπου μιάμιση ώρα- Συμμετέχει ενεργά στην έρευνα είπαν οι συνήγοροί της, που ζήτησαν από το προδικαστικό συμβούλιο την αποφυλάκιση της πελάτισσάς τους με βραχιολάκι - Δεσμεύθηκε το οικόπεδο που είχαν αγοράσει στην Πάρο Καϊλή και Τζιόρτζι

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την Εύα Καϊλή, καθώς τις επόμενες ώρες θα αποφασισθεί αν θα παραμείνει κρατούμενη για έναν ακόμη μήνα: Σύμφωνα με όσα ισχύουν στο Βέλγιο, η παράταση της κράτησης κρίνεται ανά μήνα. Νωρίτερα σήμερα, η ευρωβουλευτής μετήχθη από τις φυλακές του Χάρεν ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, όπου εξετάσθηκε και υποστήριξε τις θέσεις της. Οι συνήγοροί της, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία δήλωσαν ότι η πελάτισσά τους είναι αθώα, αλλά οι κύριοι Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσαν ότι ζήτησαν την αποφυλάκισή της με ηλεκρονικό μέσο επιτήρησης- το γνωστό «βραχιολάκι». Όπως είπε ο κ.Ριζόπουλος η απόφαση για την τύχη της αναμένεται έως το βράδυ σήμερα. Κανείς από τους δύο συνηγόρους όμως, δεν έδωσε στοιχεία για το περιεχόμενο της κατάθεσης της Εύας Καϊλή, με δεδομένο ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία της δικογραφίας.

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στην Ελλάδα για την υπόθεση του Qatargate και ειδικότερα για την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αφού δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από το ζευγάρι. 

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Ευα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλα νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Πηγή: skai.gr