Qatargate: Ώρα μηδέν για την Εύα Καϊλή - Συνεδριάζει το δικαστικό συμβούλιο για την τύχη της

Εντός της ημέρας αναμένεται να γνωρίζουμε εάν θα συνεχίσει να παραμένει προφυλακισμένη ή όχι

Έφτασε η ώρα για την απολογία της Εύας Καϊλή σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών εκτός από τους δικηγόρους της, Αντρέ Ριζόπουλο και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, βρίσκεται και πλήθος δημοσιογράφων που περιμένει τις εξελίξεις για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή που τις προηγούμενες ημέρες κρατήθηκε στις φυλακές του Άρεν.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Telegraaf, Αλεξάντερ Μπέκερ, η Εύα Καϊλή βρίσκεται αυτή την ώρα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, ενώ σημειώνει τα ΜΜΕ που βρίσκονται στο σημείο, δεν μπόρεσαν να δουν την άφιξή της.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για την πρώην πλέον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι.

Στόχος των συνηγόρων υπεράσπισης της κ. Καϊλή είναι να πετύχουν τη μη προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη. Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Καϊλή κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο χειρότερο σενάριο η πρώην Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να καταδικαστεί σωρευτικά σε 15 χρόνια κάθειρξης.

Η απολογία της σήμερα το πρωί αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η ίδια θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι είναι μητέρα ενός παιδιού δύο ετών του οποίου και οι δύο γονείς βρίσκονται στη φυλακή και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ο Έλληνας δικηγόρος της, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η υπερασπιστική της γραμμή θα κινείται στο πλαίσιο ότι είναι αθώα, ότι δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της, ούτε όμως και για τη σχέση που είχε ο ίδιος με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ότι η ίδια δρούσε πάντοτε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον βάσει των αρμοδιοτήτων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το σημείο, σημειώνουν οι ειδικοί, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές δικαστικές αρχές.  

Πηγή: skai.gr