Κλείσιμο

Σύσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη – Εγκαινιάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο

Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Ελλάδα, αναδίδοντας έντονο προεκλογικό άρωμα, ειδικά μετά τις δηλώσεις του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περί ενδεχόμενου εκλογών έαν αποτύχει η αξιολόγηση. 

Στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός σήμερα, με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, εγκαινιάζοντας έτσι τη λειτουργία του γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού στην πόλη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στην Θέρμη.

Βέβαιος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως, χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και νέα μέτρα δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και υποστήριξε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία για νέα μέτρα, ειδικά για την περίοδο μετά το 2018. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο», είπε.

Εκτίμησε ότι «ο δρόμος για επιστροφή στην ανάπτυξη» είναι «για πρώτη φορά ανοιχτός», και ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον «μία ανάσα» από την έξοδο από την «κοινωνική και ανθρωπιστική περιπέτεια» των Μνημονίων.

Μήνυμα προς γειτονικές χώρες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της Ελλάδας για «να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή» έστειλε από τα Ιωάννινα στο πλαίσιο της δικής του προεκλογικού τύπου περιοδείας στην Ήπειρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «με την Ελλάδα μην παίζετε». Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου εκλογές. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων.

Πηγή: skai.gr