Παππάς: Μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ οι αποφάσεις για το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Μετά από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για την προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παραπέμπεται η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως δήλωσε απόψε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

"Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο" είπε ο κ. Παππάς και κάλεσε τα κόμματα "να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων".

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε καταθέσει τροπολογία που έδινε στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε εργασιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους, με πρόβλεψη βαριών κυρώσεων για όσους δε συμμορφωθούν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι επιβαλλόμενες ποινικές κυρώσεις περιγράφονταν στην τροπολογία ως φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και κατάσχεση εξοπλισμού.

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Παππά είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική και τις επιλογές της και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε η ΝΔ.

«Το ΕΣΡ πρέπει να ανακτήσει τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, γι' αυτό ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας. Κάθε σκέψη για "μαύρο" στα κανάλια πρέπει να εγκαταλειφθεί οριστικά από την Κυβέρνηση», καταληγει η ανακοινωση.

Γιια "φασισμό" μίλησε την Παρασκευή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr