Τροπολογία δίνει πέντε μέρες προθεσμία στα μη αδειοθοτηθέντα κανάλια για να σταματήσουν να εκπέμπουν

Τροπολογία που δίνει στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε εργάσιμων ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν βαριές κυρώσεις, κατέθεσε αποψε η κυβέρνηση.

Οι επιβαλλόμενες ποινικές κυρώσεις προβλεπουν φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και κατάσχεση εξοπλισμού.

Επίσης τίθεται προθεσμία έξι μηνών για να εκπέμψουν σε high definition οι σταθμοί που αδειοδοτήθηκαν.

O υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα" των καναλαρχών για τις θέσεις εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για τους εργαζομένους.

Για πραξικόπημα Τσίπρα - Παππά που κορυφώνεται με άλλη μια αυταρχική πράξη, έκανε λόγο η ΝΔ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «οι ευθύνες τους για τις μαύρες αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις είναι τεράστιες. Οφείλουμε όλοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον όποιον οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα, και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για τη νέα νομοθετική απρέπεια Παππά μία μόνο λέξη ταιριάζει: ΦΑΣΙΣΜΟΣ, σχολίασε ο κονοβουλευτκος εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η τροπολογία εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο συμπεριλήφθηκε και ψηφίζεται την Τρίτη.
Πηγή: skai.gr