Κεδίκογλου: Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή

«Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις καταγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση. Τόνισε ότι οι έρευνες των αρχών βρίσκονταν σε εξέλιξη και η τραγική δολοφονία του Φυσσα ενήργησε ως καταλύτης.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε απο την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης που έπαιζε με τον αντισυστημικό της χαρακτήρα.

«Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας (...) δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση, η βια είχε διεισδύσει στην κοινωνία μας σε ενα επικίνδυνο βαθμό» τόνισε.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε πει οτι ήθελε αλλαγές είχε αρκετές γκρίζες ζώνες, έγιναν αλλαγές και κατατίθεται τώρα στη Βουλή.

Χαρακτήρισε δε, ως ακατανόητη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η χρηματοδότηση της ΧΑ. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αποσπασματική, το θέμα της άρσης χρηματοδότησης πρέπει να γίνει άμεσα, μπορούμε να δεχθούμε και το τεκμήριο της αθωότητας και να είναι με αναστολή η άρση χρηματοδότησης» σημείωσε.

Τόνισε ότι η διείσδυση
της ΧΑ στην αστυνομία είναι μικρή, ενώ η έρευνα για τις ένοπλες δυνάμεις δεν έδειξε καμία διείσδυση της οργάνωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε δε κατηγορηματικά, το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. «Αποκλείεται. Προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρώσουμε την έξοδο της χώρας μας από την κρίση» σημείωσε.

«Δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, στην περίπτωση της ΧΑ, η αντιτρομοκρατική επελήφθη της υπόθεσης, έγιναν παρακολουθήσεις γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρά στοιχεία (...). Δεν μπορούμε να διοχετεύουμε πληροφορίες ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας και μετά να το γυρνάμε στην ιστορία με το λαγό και την τίγρη να λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα (...) όποιος έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη» τόνισε με αφορμή καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ