Κλείσιμο

ΝΔ: Ο Τσίπρας ασκεί ‘πολιτική’ χωρίς να έχει πολιτική ή αντιπρόταση

Σφοδρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα σχόλια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την «κυνική απόφαση του Eurogroup» για την Κύπρο, και τις δύο κατηγορίες ευρωπαίων πολιτικών, τους μεν που είναι «γκάνγκστερ», και τους δε «που ζουν στο νότο και είναι φοβισμένοι και παραδομένοι».

«Δεν μας εξέπληξε το πρόσφατο παραλήρημα του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο… Δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ευρώπη...», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΝΔ, προσθέτοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ασκεί ‘πολιτική’» τη στιγμή που «ο ίδιος δεν έχει πολιτική» ή αντιπρόταση.

«Τα λόγια του αέρα και τα πυροτεχνήματα είναι παράκρουση ανευθυνότητας! [...] Το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται με ‘παχιά λόγια’, ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών...», συμπληρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία επικρίνει τον κ. Τσίπρα για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κάνοντας λόγο για «καταγγελίες και ύβρεις κατά της Ελληνικής κυβέρνησης» εν μέσω «κρίσιμων ωρών».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι συμπεριφέρθηκε χειρότερα και από γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνοντας στους Κυπρίους να υποκύψουν στον «εκβιασμό» και μάλιστα εντός επομένων ωρών.

Επίθεση και από ΚΚΕ

Ο κ. Τσιπρας είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παραμύθι της «ισχυρής διαπραγμάτευσης», ενώ οι εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αποκαλύπτουν ότι «διαπραγμάτευση προς όφελος των λαών δεν υπάρχει στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ