Στουρνάρας: Μεγιστοποίηση των πόρων για την ανεργία

Η ελληνική οικονομία και οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η ανεργία, και ιδιαίτερα των νέων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Κάναμε μία λεπτομερή κουβέντα για την οικονομία, συζητήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία, κυρίως των νέων», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι στο ΥΠΟΙΚ η προσπάθεια εστιάζεται στη μεγιστοποίηση των πόρων που προορίζονται για την μείωση των ποσοστών της ανεργίας.

Για το νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους και επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης για τους ανέργους ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης.

Πηγαίνει καλά η υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενόψει της έλευσης της τρόικας επισήμανε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά.

Την Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης -η οποία θα συνεδριάσει μετά από 3,5 χρόνια την επόμενη εβδομάδα- ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί άμεσα από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ