Όσα πρέπει να ξέρεις για να αντιμετωπίσεις την ακμή στο στήθος σου

Ας συμφωνήσουμε εξ αρχής ότι η ακμή σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι αρκετά ενοχλητική. Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καταφέρεις να απαλλαγείς από αυτήν, μιας και είναι αρκετά επίμονη. Ολοένα και περισσότερες εταιρείες λανσάρουν προϊόντα που υπόσχονται να σε βοηθήσουν με την ακμή του προσώπου. Από την άλλη, ένα άλλο είδος ακμής που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, είναι αυτή στην πλάτη. Σε αυτές τις δύο, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί και η ακμή του στήθους, που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική και επίπονη.

Γιατί εμφανίζεις ακμή στο στήθος;
Σε αυτό μπορεί να παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Αρχικά, η ακμή στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε κάποια ανισορροπία ορμονών του οργανισμού σου. Ειδικότερα τις μέρες πριν την περίοδο σου, τα ξεσπάσματα της ακμής σου μπορεί να γίνονται χειρότερα. Από την άλλη, βασικό ρόλο παίζει και η διατροφή σου, όπως σε κάθε άλλη μορφή ακμής. Τα προϊόντα που επιλέγεις να βάλεις στην συγκεκριμένη περιοχή, οι κρέμες σώματος κ.λπ. όλα επηρεάζουν το pH του δέρματος σου και το σμήγμα σου. Ωστόσο, και τα ρούχα ή τα εσώρουχα σου μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Στενά ρούχα, μη βαμβακερά εσώρουχα ή ρούχα γυμναστηρίου με τα οποία ιδρώνεις πολύ, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη της ακμής.

Τι μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις;
Προτού αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κρέμα για την ακμή σου είναι σημαντικό να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο. Κανένα σμήγμα δέρματος δεν είναι το ίδιο με άλλο και κάποιος ειδικός θα πρέπει να σου πει πώς να αντιμετωπίσεις καλύτερα το δικό σου. Φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, όπως η κρέμα ή το αφρόλουτρο σου να είναι φιλικά προς το δέρμα. Απόφυγε σκληρά scrubs και προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Όσον αφορά τη γυμναστική, είναι πολύ σημαντικό να αλλάζεις αμέσως οτιδήποτε ιδρωμένο, ακόμη και αν δεν κάνεις μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική σου. Αν ξέρεις ότι θα αργήσεις να βρεθείς κάτω από το νερό, φρόντισε να αλλάξεις και να φορέσεις κάτι στεγνό και καθαρό. Όσο περισσότερο μένει πάνω στο δέρμα σου το ιδρωμένο ρούχο, τόσο πιθανότερο είναι και το ξέσπασμα της ακμής στο στήθος σου.

Στη διατροφή σου προσπάθησε να αποφύγεις όσο γίνεται τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη. Αυτές οι δύο τροφές συνδέονται συχνότερα με την εμφάνιση ακμής γιατί επηρεάζουν άμεσα τις ορμόνες του οργανισμού σου.

Το σημαντικότερο το αφήσαμε για το τέλος
Η εμφάνιση της ακμής δεν σημαίνει ότι το στήθος σου είναι υπερβολικά ενυδατωμένο. Αντίθετα, αυτός είναι ένας κοινός μύθος που οδηγεί πολλούς να αφυδατώνουν περιοχές που εμφανίζουν ακμή. Σε τέτοια περίπτωση, ο καλύτερος σου φίλος θα γίνει το αντηλιακό σου. Μία καλή αντηλιακή κρέμα με μεγάλο SPF και πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία είναι το απαραίτητο προϊόν για σένα όλον τον χρόνο. Ωστόσο, φρόντισε να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου προτού κάνεις οποιαδήποτε αγορά. Η ακμή στο στήθος μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη και σίγουρα δεν θες να πάει κάτι στραβά στην αντιμετώπισή της.

 

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα κάνεις το κραγιόν σου να διαρκεί όλη μέρα ακόμη και τώρα που φοράς τη μάσκα σου

Σε αγχώνει η προσαρμογή σου πίσω στην καθημερινότητα;

 

Πηγή: Savoirville