Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πούλησαν τις μετοχές του ιδρύματος πολύ πριν το διαζύγιο

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πούλησαν τις μετοχές του ιδρύματος πολύ πριν το διαζύγιο

Τα δημοσιεύματα και οι σχολιασμοί δεν έχουν σταματήσει για ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών, αυτό των Bill και Melinda Gates, αν και έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο λόγος βέβαια είναι το αστρονομικό ποσό που θα λάβει η πρώην σύζυγος του πάμπλουτου επιχειρηματία μόλις εκδοθεί το διαζύγιο και μάθαμε που σκοπεύει να τα ''ξοδέψει'', καθώς είναι ένα ζήτημα που απασχολούσε πολύ κόσμο.

Λίγο πριν ο Bill και η Melinda Gates, ανακοινώσουν ότι παίρνουν διαζύγιο, φρόντισαν να πουλήσουν όλες τις μετοχές του ιδρύματός τους, Bill and Melinda Gates Foundation. Οι μετοχές αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων της Apple, του Twitter και της Amazon μάλιστα τους απόδωσαν και κέρδος.

Το ίδρυμα του πρώην ζευγαριού είναι ένας από τους πιο μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα τέλη Μαρτίου πούλησε όλες τις μετοχές του που είχε από τις αρχές τους 2020. Εκτός από τις μετοχές της Apple, του Twitter και της Amazon, το ίδρυμα πούλησε και μετοχές στην FedEx, UPS και Walmart.

O Bill και η Melinda Gates είχαν κάνει αίτηση διαζυγίου στις αρχές Μαΐου και όπως αποκαλύφθηκε δεν είχαν κάνει προγαμιαίο συμφωνητικό. Η περιουσία τους την στιγμή που κατέθεσαν το διαζύγιο υπολογίζεται στα 146 δισεκατομμύρια. Από τότε, ο Gates έχει μεταφέρει στην πρώην σύζυγό του 3 δισεκατομμύρια σε μετοχές, που την κάνουν και την κύρια μέτοχο σε εταιρείες όπως η Coca-Cola Femsa SA και η Grupo Televisa SA.

Πηγή: Must