Η πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων βγαίνει σε δημοπρασία (βίντεο - φωτογραφίες)

Στο «σφυρί» τα περισσότερα από 700 κοσμήματα που είχε στη συλλογή της η αείμνηστη Αυστριακή δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια έργων τέχνης, Χάιντι Χόρτεν

Η πιο πολύτιμη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό από τον οίκο Christie's και αναμένεται συγκεντρώσει ποσό ρεκόρ, 120 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

Πριν από την πώλησή τους, τα περισσότερα από 700 κοσμήματα που είχε στη συλλογή της η αείμνηστη Αυστριακή δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια έργων τέχνης, Χάιντι Χόρτεν, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι πλειοδότες να τα δουν από κοντά, πριν τα «χτυπήσουν» στη δημοπρασία (αλλά και να τα θαυμάσουν οι κοινοί θνητοί). 

XAINTI XORTEN

Η Χόρτεν - η οποία κληρονόμησε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες όταν ο σύζυγός της, ο μεγιστάνας του πολυκαταστήματος Χέλμουτ Χόρτεν, πέθανε το 1987. Η Χάιντι Χόρτεν πέθανε τον Ιούνιο του 2022 χωρίς άμεσους κληρονόμους.

Η δημοπρασία της πιο πολύτιμης ιδιωτικής συλλογής κοσμημάτων θα γίνει 3-15 Μαΐου τόσο στην έδρα του οίκου στη Γενεύη, όσο και διαδικτυακά και αυτή τη στιγμή  κορυφαίες δημιουργίες της συλλογής εκτίθενται δημόσια στην αίθουσα δημοπρασιών του οίκου St James στο κεντρικό Λονδίνο έως την Τετάρτη, αναφέρει

Αλλοι σταθμοί της παγκόσμιας περιοδείας περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊπέι. 

Τα εντυπωσιακά κοσμήματα 

Η συλλογή περιλαμβάνει δαχτυλίδι Cartier από λευκόχρυσο και διαμάντι με το Sunrise Ruby, τον πιο πολύτιμο μη διαμαντένιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο, το οποίο η Χόρτεν αγόρασε για 30,4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από οκτώ χρόνια.

Το σπάνιο ρουμπίνι της Μιανμάρ «αίμα περιστεριού» 25,59 καρατίων περιγράφεται από το Ελβετικό Γεμολογικό Ινστιτούτο ως «μοναδικός θησαυρός της φύσης» και αναμένεται να πουληθεί έναντι 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα εντυπωσιακά κοσμήματα της συλλογής περιλαμβάνονται το σκαλιστό σμαραγδένιο κολιέ Great Moghul από τον Harry Winston 362 καρατίων, παραλληλόγραμμο διαμαντένιο δαχτυλίδι 47 καρατίων και ένα κομψό κίτρινο διαμαντένιο βραχιόλι από τον Tiffany & Co.

KAERTIE

Επίσης υπάρχουν δημιουργίες Bulgari που εμφανίζονται πρώτη φορά σε δημοπρασία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Christie's

Πηγή: skai.gr