Το περίεργο «βουητό» έβγαλε τους Θεσσαλονικείς στους δρόμους για ακόμα μια νύχτα (pics+video)

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα Μετέωρα του δήμου Παύλου Μελά, όπου εκατοντάδες κάτοικοι ξενύχτησαν, περιμένοντας για άλλη μια νύχτα να εντοπίσουν την πηγή του περίεργου θορύβου που ακούγεται κοντά στο υδραγωγείο της περιοχής εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες. Νέες έρευνες από την ΕΥΑΘ.

Ήταν περίπου στη 1.00 πμ, όταν άρχισε να ακούγεται για άλλη μια βραδιά ο περίεργος και υπόκωφος ήχος στην περιοχή των Μετεώρων, κοντά στο υδραγωγείο, που το τελευταίο διάστημα απασχολεί όχι μόνο τους κατοίκους του δήμου, αλλά αρχίζει να παίρνει και διαστάσεις εκτός συνόρων, με ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα από ΗΠΑ και Μ.Βρετανία, να δείχνουν ενδιαφέρον.

Εντός του υδραγωγείου – όπου πολλοί πιστεύουν πως αποτελεί την πηγή του θορύβου-  και απόψε βρέθηκε για έρευνες, πολυμελές κλιμάκιο της ΕΥΑΘ , το οποίο αποχώρησε περίπου στη 1.15πμ, χωρίς κανένας να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί από έξω.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Παπαφλέσσα, εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, στέκονταν στη μέση του δρόμου, προσπαθώντας να ακούσουν τον ήχο. Μάταια όμως καθώς από τη μια όπως είπαν κάποιοι, σήμερα δεν ήταν τόσο δυνατός, ενώ από την άλλη ο δυνατός αέρας που φυσούσε, στεκόταν εμπόδιο.

Σήμερα μάλιστα, η όχληση από τον ήχο δεν ήταν τόσο δυνατή, όσο η όχληση από τον… πολύ κόσμο που βρέθηκε στην περιοχή και ειδικά από τη νεολαία, με αποτέλεσμα στην περιοχή να βρεθεί αστυνομία που μάταια ζητούσε από τα συγκεντρωμένα άτομα να αποχωρήσουν.

Κάτοικοι της περιοχής και μέλη τοπικών συλλόγων που ασχολούνται με το θέμα από την πρώτη στιγμή, επισήμαναν πως σύμφωνα με τους επιστήμονες αποκλείεται να πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο, αλλά για κάτι που οφείλεται σε ανθρωπογενή δραστηριότητα, “δείχνοντας” το υδραγωγείο. Μάλιστα όπως λένε, αναμένουν από τον δήμο να ζητήσει και έγγραφες απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού πρώτα “απαντηθεί” και καταγραφεί το φαινόμενο, προκειμένου να αποτραπεί και το ενδεχόμενο να επαναληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνουν, πως κανένας δεν θυμάται να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.

Πηγή: GR TIMES