«Propatria»: Τι ερευνά η ΕΛΑΣ-Το περιστατικό με την επίθεση ακροδεξιών σε φοιτητρία της ΚΝΕ τον Ιούνιο

Λίγες μέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια σε Σταυρούπολη και Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα,  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει και ζητά από τους εισαγγελείς εφετών των 2 περιοχών, να ερευνήσουν τυχόν φιλοναζιστικές πρακτικές βίας που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση – όπως της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική παραγγελία επιχειρεί να προλάβει ουσιαστικά τυχόν κλιμάκωση της βίας από τις ακροδεξιές οργανώσεις.

Την ίδια ώρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έρχεται στην επιφάνεια άλλη μια επίθεση κατά φοιτήτριας-μέλους της ΚΝΕ  λίγο πριν ξεσπάσει το κύμα των επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Όπως καταγγέλει η νεαρή, περί τα μέσα Ιουνίου μπήκε στον ηλεκτρικό του Αγίου Νικολάου κρατώντας εφημερίδες Ριζοσπάστη και μια ομάδα ακροδεξιών, όπως καταγγέλει, της επιτέθηκαν , βλέποντας κατευθείαν αυτά που κράταγε: «Ήταν μέρα μεσημέρι, κατευθυνόμουν προς το σπίτι μου, κρατούσα Ριζοσπάστες στα χέρια μου και μπαίνοντας στον συρμό του ηλεκτρικού, μια ομάδα φασιστοειδών μου επιτέθηκαν, βλέποντας κατευθείαν αυτά που κράταγα»

Οι επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο συρμό, προστάτευσαν τη νεαρή φοιτήτρια, και απώθησαν τους τραμπούκους στην επόμενη στάση του ηλεκτρικού.

Μετά την επίθεση, η ακροδεξιά ομάδα «Defend Abelokipoi» υπερηφανευόταν για την επίθεση και έγραφε να προσέχεις που μπαίνεις από την επόμενη.

Σύμφωνα με την ΚΝΕ οι δράστες ανήκαν στην εθνικιστική ομάδα Propatria.

Είναι η οργάνωση που φέρεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο καθώς 2 μέλη της έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές..

Ένας εξ' αυτων, ο 30χρονος που συνελήφθη, καταδικάστηκε σήμερα σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ερευνά και τα γυμναστήρια όπου αθλούνται τα μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Propatria. Και αυτό γιατί η εμπειρία σε χώρες του εξωτερικού, όπως Ρωσία την Πολωνία και τη Γερμανία, δείχνει πως αρκετές σχολές πολεμικών τεχνών, εξελίσσονται σε φυτώρια ακροδεξιών.

Σε απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ, οι αρχές έχουν καταγράψει 16 ακροδεξιές ομάδες που συνεχίζουν τη δράση τους και μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Οι περισσότερες έχουν έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ 2 εντοπίζονται σε Καβάλα και Κατερίνη.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, «το Ιερό Τάγμα» , «το Άρμα», «ο Ιερός Λόχος 2012», οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης» και «η Εθνικιστική Νεολαία»  αλλά και «Vanguard Hellas» είναι οι ακροδεξιές οργανώσεις που βρίσκονται στο στρόχαστρο των αρχών καθώς φέρονται να ισχυροποιήθηκαν μέσω του αντιεμβολιαστικού κινήματος
 

Πηγή: skai.gr