«Propatria»: Το νεοναζιστικό παρακλάδι της Χ.Αυγής που κατηγορείται για επιθέσεις σε διαδηλωτές

Την ανησυχία της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η δράση της  Propatria, μιας εθνική κοινότητας εθνικιστών, όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη της .

Η οργάνωση έχει σαφείς ναζιστικές αναφορές ενώ τα μέλη της εκπαιδεύονται στα βουνά και προπονούνται στις πολεμικές τέχνες και ζυμώνονται ιδεολογικά όπως τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Με σημερινή της ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Propatria επιχείρησε να διαψεύσει τη συμμετοχή της στη χθεσινή επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 30χρονος όμως που συνελήφθη και ομολόγησε, φέρεται να είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Ο ΣΚΑΪ μάλιστα εντόπισε τον 30χρονο στην πρώτη γραμμή του μπλοκ της Propatria.. στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, το καλοκαίρι. Μια διαδήλωση, όπου όπως λένε τα μέλη της οργάνωσης, κατάφεραν να προσεγγίσουν και να καθοδηγήσουν αρκετό κόσμο.

Η μέχρι τώρα πορεία της «Propatria»

Η Popatria ξεκίνησε το 2014.. από εθνικιστές αθλητές πολεμικών τεχνών..

Γρήγορα ανέπτυξε σχέσεις με άλλες ακροδεξιές αθλητικές ομάδες που θεωρούνται φυτώρια νεοναζί.. όπως οι White Rex στη Ρωσία, οι Greifvogel Wear στη Γερμανία και οι Pride France στη Γαλλία..

Το 2016, θα κληθεί από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και θα περιφρουρήσει την περιβόητη Στέγη Ελλήνων Αστέγων, στο Βοτανικό.

Μετά τις εκλογές του 19 όμως, με την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, τα μέλη της Propatria είδαν πως ίσως να υπάρχει χώρος και για αυτούς στην πολιτική: «Ο κόσμος γενικά ξεχνάει. Το θέμα είναι πως εμείς σαν νεότεροι και σαν νέοι εθνικιστές, είναι το πως θα τους τα υπενθυμίσουμε όλα αυτά»  δηλώνει  μέλος της οργάνωσης.

Οι επιδοκιμασίες για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη

Όπως όλες οι ακροδεξιές οργανώσεις η Propatria συνεχάρη τους μαθητές στη Σταυρούπολη που χαιρετούσαν ναζιστικά και πέταγαν μολότοφ.

Η ακροδεξιά οργάνωση μάλιστα, Εθνικιστική Νεολαία Πέλλας.. που φέρεται να συνδέεται με την Propatria ανέβασε ένα ανατριχιαστικό post στο Instagram. όπου αναρωτιέται μήπως πρέπει να βγουν τα όπλα σιγά σιγά.

Οι αρχές ερευνούν κατά πόσο η Propatria λειτουργεί ως ένα δίκτυο τέτοιων ναζιστικών ομάδων, που τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνει επικίνδυνα τη δράση της.

Πηγή: skai.gr