Ποτ πουρί το νέο φτηνό ναρκωτικό της Θεσσαλονίκης (vid)

Ρεπορτάζ για τις νέες επικίνδυνες ουσίες που διακινούν οι έμποροι ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, όπως το «ποτ πουρί» και την «σίσα» δημοσιεύει η DW.

Ο Κυριάκος Κυριαζάκης, πρώην χρήστης που σήμερα βοηθά τοξικομανείς να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά, αποκαλύπτει την εξάπλωση των επικίνδυνων ναρκωτικών στην πόλη του. Δείχνει μάλιστα στην κάμερα, το καταστροφικό ναρκωτικό ναρκωτικό «πότ πουρί» που αγοράζεται έναντι είκοσι ευρώ για δέκα χρήσεις.

Μοιάζει με μαριχουάνα αλλά είναι πολύ πιο καταστροφικό και κατασκευάζεται από νόμιμα συστατικά, όπως είναι τα τεχνητά αρώματα. Η σίσα από την άλλη, είναι μια φτηνή παραλλαγή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

 

 

Ο ειδικός σε θέματα ναρκωτικών, Φαίδων Καλοτεράκης, ζητεί μέσω της DW την άμεση επέμβαση των αρχών.

«Ποτέ πριν δεν είχαν εξαπλωθεί τόσο γρήγορα ναρκωτικά στην Ελλάδα όπως συμβαίνει με το ποτ πουρί και με τη σίσα», αναφέρει ο κ. Καλοτεράκης.

Το ποτ πουρί αλλά και η σίσα, κάνει τον χρήστη επιθετικό σε αντίθεση με την ηρωίνη που επιδρά περισσότερο ηρεμιστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιθετική επίδραση των δυο αυτών ναρκωτικών ουσιών, είναι ορατή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς σε ορισμένα μέρη της πόλης οι κάτοικοι «δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους τη νύχτα και οι καταστηματάρχες παραπονιούνται για το χαμηλό τζίρο».

Πηγή: skai.gr