Κεραμέως: Τέλος στις πράσινες και κόκκινες σχολές. Εξορθολογισμός στην ύλη

Κεραμέως: Τέλος στις πράσινες και κόκκινες σχολές. Εξορθολογισμός στην ύλη
Βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές το 2020 , ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης τόνισε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο OPEN.
  
Εξήγησε ότι θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα, θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργηθεί η κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών.

Για τους μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν με το ίδιο σύστημα. Αν έδωσαν φέτος Λατινικά, θα δώσουν και του χρόνου Λατινικά. Διατηρείται το ίδιο σύστημα σε όλα τα μαθήματα» εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενη στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι «στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα».

Αναφερόμενη στο θέμα του ασύλου δήλωσε ότι με το νόμο για την κατάργησή του «Θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Θα αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ σημείωσε η κ. Κεραμέως, λέγοντας ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για τέλεση παράνομων πράξεων.

Η Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε αδιανόητο να μπαίνει ένας μαθητής με 3 σε κάποια σχολή.

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά τέλος, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους».