Επί ποδός βρίσκονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την προστασία των αστέγων της πόλης από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Σήμερα Κυριακή, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου -στο οποίο τα τελευταία 24ωρα έχουν καταφύγει επιπλέον 52 άστεγοι συμπολίτες μας- προκειμένου να ενημερωθεί τόσο από τους ίδιους, όσο και από τους εργαζόμενους στη δομή, για τις συνθήκες φιλοξενίας τους, καθώς και για τις ανάγκες που πιθανόν να παρουσιαστούν, ενόψει της κορύφωσης της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

Ο κ. Μπακογιάννης επισκέφθηκε όλους τους ορόφους της δομής, στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 207 άτομα. «Στόχος μας είναι κάθε άστεγος στον Δήμο Αθηναίων να βρίσκει ένα ζεστό κρεβάτι, μία ζεστή φωλιά και την προστασία που έχει ανάγκη. Αυτό το πετυχαίνουμε με το Πολυδύναμο Κέντρο για τους αστέγους. Με συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, όχι μόνο τώρα που περιμένουμε την κακοκαιρία, αλλά κάθε μέρα του χρόνου», τόνισε.

 

 

Φιλοξενούμενος, που κατέφυγε  στον χώρο από τις πρώτες κιόλας μέρες που ξεκίνησε το κρύο στην Αθήνα εξέφρασε την ελπίδα να έρθουν στο Κέντρο όσοι ακόμη παραμένουν στο δρόμο για να προστατευθούν από το ψύχος, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. Όπως, μάλιστα, είπε, ο ίδιος αποφάσισε να έρθει στο Πολυδύναμο, έχοντας παρακινηθεί από δημοτικούς αστυνομικούς της Αθήνας, που αυτές τις μέρες περιπολούν στο κέντρο, με στόχο να προστατεύσουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Σημειώνεται ότι το Πολυδύναμο Κέντρο αποτελεί μία μεγάλη, σύγχρονη δομή στην οποία μπορούν να βρουν στέγη έως και 400 άνθρωποι σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Λειτουργεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει στο έμψυχο δυναμικό της προσωπικό με εμπειρία και γνώση στην προστασία των αστέγων.

Ανοιχτές όλο το 24ωρο συνολικά τρεις θερμαινόμενες αίθουσες

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, δύο ακόμη θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στη διάθεση των
αστέγων της πόλης. Αναλυτικά, οι διευθύνσεις:

- Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων (Αχαρνών & Λιοσίων)

- Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταΰγετου 60 – τηλ. 2102011151 – 2102235605)

- Λέσχη Φιλίας «Ανάληψη του Κυρίου» στον Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15 –
τηλ. 2109249403)

Την ίδια ώρα, τα κλιμάκια «Street Work» του Κ.Υ.Α.Δ.Α. βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης για να προσφέρουν κουβέρτες, ζεστά ρούχα και φαγητό σε εκείνους, που παρά τις προσπάθειες και τις συνεχείς ενημερώσεις, δε θέλουν να μεταφερθούν στους θερμαινόμενους χώρους.

 Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις