Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή- Διατάχθηκε από την οικονομική εισαγγελία

Ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία. Άμεση συνεργασία με τις βελγικές αρχές ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας- Ομολόγησε εμπλοκή ο σύζυγός της

Της Ιωάννας Μάνδρου 

Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία προσδίδοντας στις έρευνες και ελληνική πτυχή. Η έρευνα διατάθχηκε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας εισαγγελέα εφετών Χρήστο Μπαρδάκη με αντικείμενο αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία. Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ήδη αμεση συνεργασία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει εκεί σχηματιστεί.


Η ποινική προκαταρκτική έρευνα στην Ελλάδα επί της ουσίας θα αφορά πράξεις και αδικήματα για τα οποία δεν έχουν ήδη κινηθεί οι βελγικές αρχές, καθώς ισχύει η αρχή του διπλού αξιόποινου, όπως λέγεται στα νομικά, όπου ένας πολίτης δεν μπορεί να διώκεται ποινικά δύο φορές για το ίδιο ακριβώς πράγμα.


Ωστόσο, με βάση την κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα για έρευνα στην Ελλάδα, η ποινική προκαταρκτική θα κινηθεί στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από την ευρωβουλευτή και τον ενδελεχή έλεγχο κάθε οικονομικής δραστηριότητας.


Αλλωστε από την αρχή της εβδομάδας, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επικεφαλής της ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει κινηθεί άμεσα με γενικευμένη δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου της ευρωβουλευτού, του συντρόφου της και των άμεσων συγγενικών της προσώπων.
Ηδη διενεργείται ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα για ανεύρεση και διερεύνηση λογαριασμών, κινήσεων, θυρίδων η αλλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων αλλά και σε κτηματολογικά γραφεία για ακίνητη περιουσία και λοιπά.


Tην έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας θα διενεργήσουν δύο επίκουροι του κ. Μπαρδάκη εισαγγελείς.

Πηγή: skai.gr