Εν έτει 2019...χωρίς νερό Δημοτικό σχολείο στο Μενίδι

Ένα σχολείο που αριθμεί περί τους 320 μαθητές - το 21ο Δημοτικό Αχαρνών, στεγάζεται σε μια προσωρινή δομή από κοντέινερ και όπως πληροφορούμαστε έχουν αφεθεί χωρίς ύδρευση!!! 

Πέραν της έλλειψης ύδρευσης, όπως γίνεται εμφανές από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα κοντέινερ βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας, χωρίς σκέπαστρο και με χωμάτινους αθλητικούς χώρους που την αυριανή ημέρα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, φανταζόμαστε τι θα συμβαίνει... 

Το πολύπαθο σχολείο που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας επλήγη από τον σεισμό του 1999 και από τότε οι μαθητές βρίσκονται σε κοντέινερ, που πέρυσι εκσυγχρονίστηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση σχολικού κτηρίου. Το προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς στην προσωρινή σχολική δομή δεν υπάρχει νερό με αποτέλεσμα το σχολείο να δανείζεται από γειτονικό νηπιαγωγείο.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων κρουουν τον κώδωνα του κινδύνου .Η έλλειψη του βασικού αγαθού του νερού δυσχεραίνει την καθημερινότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών. 

Μετά από επικοινωνία που είχε το skai.gr με το  ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 21ου Δημοτικού Αχαρνών, μας μεταφέρθηκε η έντονη αγωνία και δυσαρέσκεια ολων των γονεων. Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοι ταλαιπωρουνται ήδη με τις δυσμενείς συνθήκες της προσωρινής δομής και καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον μείζον θέμα υγιεινής. 

Όπως μας δηλωσε χαρακτηριστικά το o Πρόεδρος του ΔΣ Γονέων του σχολείου Ηλίας Κολλύρης:  

«Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ευαισθητοποιηθει και να παρέμβει  ωστε να επιλυθεί άμεσα το θέμα του νερου. Φυσικά και να αποδώθουν βαρύτατες ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν καθοτι οι αρμόδιοι φορεις ΕΥΔΑΠ και ΚΤΥΠ μεταφέρουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Με την υγεία των παιδιών δεν θα πειραματίζεται κανένας.

Αύριο Πέμπτη τα παιδιά του 21ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών να έχουν νερό.»

Η απαντήση της ΕΥΔΑΠ

Μετά τη δημοσιεύση του ρεπορτάζ του skai.gr, η ΕΥΔΑΠ  απέστειλε την εξής απάντηση 

Σε συνέχεια δημοσίευσής σας στο skai.gr, στις 16 Οκτωβρίου με τίτλο «Εν έτει 2019...χωρίς νερό Δημοτικό σχολείο  στο Μενίδι’’ και για την αρτιότερη ενημέρωση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας, σας ενημερώνουμε ότι αρμόδιος φορέας για την αίτηση νέας παροχής είναι ο κρατικός φορέας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ).
 

Η ΚΤΥΠ έχει ενημερωθεί εγγράφως για τελευταία φορά από τον Απρίλιο του 2019 (10.04.2019) να εξοφλήσει το ποσό των 38.765,95€ προς την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μην υπάρχουν οφειλές και να μπορούν να χορηγηθούν νέες παροχές.
 

Η αίτηση για νέα παροχή για το συγκεκριμένο σχολείο έγινε από την ΚΤΥΠ στις 3.6.2019 και στις 15.10.2019 η ΚΤΥΠ ρύθμισε την οφειλή και εξόφλησε την 1η δόση. Κατόπιν αυτού, η ΕΥΔΑΠ έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει το συντομότερο δυνατό η τοποθέτηση της νέας παροχής. Πάγια πρόνοια της ΕΥΔΑΠ είναι να δίνει προτεραιότητα στην υδροδότηση των σχολικών κτιρίων, με την προφανή βέβαια προϋπόθεση, ότι καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες από τους αρμόδιους Οργανισμούς.

Το skai.gr θα πρακολουθεί το θέμα και θα επανέλεθει
 

Πηγή: skai.gr