Τα καιρικά φαινόμενα φταίνε για την τραγωδία, λεει ο διαχειριστής
Επιμένει ο διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας οτι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για το τραγικό περιστατικό που στοίχισε την ζωή σε ενα αγόρι 13ων ετών και προκάλεσε τον τραυματισμό της εννιάχρονης αδελφής του.

Ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια πιστοποιητικά οτι το παιχνίδι είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, λέγοντας μάλιστα ότι δεν προσκόμισε τα πιστοποιητικά στο Δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν.

Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε ότι το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων. «Ο,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου» φέρεται να δηλωσε.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που απολογούνται, με προσφυγή τους χαρακτηρίζουν άκυρο το κατηγορητήριο με το οποίο αναβαθμίστηκε η πλημμεληματική κατηγορία σε κακούργημα από την ανακρίτρια.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει εντός της ημέρας για να αποφανθεί επί της ένστασης.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας των δύο παιδιών, στην κατάθεσή του έχει επιρρίψει ευθύνες στον υπεύθυνο του λούνα παρκ.

Ο 45χρονος πατέρας υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου του και τον τραυματισμό της 9χρονης κόρης του.

Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Newsdesk ΣΚΑΪ
0 0 Bookmark

Απόρρητο