Παρατείνεται η αγωνία για την απεργία της ΠΝΟ

Σε κλίμα μεγάλης έντασης διεξήχθη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με την ΠΝΟ, ενόψει της προγραμματισμένης απεργίας της ΠΝΟ την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη.

Η υπουργός έδωσε διορία στην ΠΝΟ μέχρι αργά απόψε, εντάσσοντας τις παρατηρήσεις της ΠΝΟ στο νομοσχέδιο που αφορά τον Οίκο του Ναύτου. Αν η ΠΝΟ επιμείνει στην απεργία, ή δέσμευση της υπουργού  δε θα ισχύσει. Η υπουργός κατήγγειλε το ΚΚΕ για άκαμπτη στάση, προειλημμένες αποφάσεις και απειλές για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο.

«Έγινε μία ακόμη διεξοδική συζήτηση και νομίζω ότι υπήρξαν σαφείς απαντήσεις και διευκρινήσεις για όλα τα θέματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση του ΝΑΤ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ ή τα επιδόματα», είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο υπουργών ΕΔΩ.

«Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε», δηλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΚΚΕ κατήγγειλαν από την πλευρά τους την υπουργό για παρέμβαση στον συνδικαλιστικό φορέα των ναυτικών. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, τόνισε ότι «για εμάς ισχύει η απεργία».

«Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη δουλειά και την επιβίωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι «η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους... Η απεργία των ναυτεργατών, όπως και κάθε απεργιακή κινητοποίηση κάθε κλάδου εργαζομένων, ασφαλώς και έχει συνέπειες. Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των νησιωτών, των ταξιδιωτών και της αγροτιάς την έχει η κυβέρνηση που χτυπάει αλύπητα τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων προς όφελος των εφοπλιστών και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο διεξάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετέχουν οι κα. Διαμαντοπούλου, ο κ. Κουτρουμάνης, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Μεγάλη Πέμπτη αποφάσισε η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών είναι και ιδιοκτήτες των λεωφορείων.
Πηγή: skai.gr