Από καύση ξύλων φαίνεται πως άρχισε η πολύνεκρη φωτιά στην ανατολική Αττική

Από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη φαίνεται πως προκλήθηκε την Δευτέρα η φωτιά στο Νταού Πεντέλης, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 88 ανθρώπων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα έως τώρα ευρήματα προκύπτει πως όλα άρχισαν από εγκληματική αμέλεια ιδιώτη που επιχείρησε να κάψει ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα.

Τα έως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ουσιαστικά έρχονται σε αντίθεση με τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, και πρόκειται για έναν 65χρονο άνδρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου ο αναπλτηρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Ερωτηθείς για τα αίτια της φωτιάς στην Πεντέλη ο Νίκος Τόσκας είπε ότι υπάρχουν σοβαρότατα στοιχεία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Πηγές της εφημερίδας σημείωσαν μάλιστα πως το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, όπως γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Διαφορετική είναι ωστόσο η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.
Πηγή: skai.gr