Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Αρώματα και γεύσεις, αλμυρά και γλυκά, νόστιμα και υγιεινά. Όλα μπλέκονται αρμονικά στην κουζίνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Η αγαπημένη μας μαγείρισσα υποδέχεται το καλοκαίρι και ετοιμάζει πιάτα που όλοι θα λατρέψουμε. Από τη Δευτέρα 24 έως την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 24 Μαΐου – Απλά & Μαγικά
Η Αργυρώ μαγειρεύει σήμερα απλές και μαγικές συνταγές που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν. Ξεκινάει με λαχταριστά τριβέλι στο φούρνο με μοτσαρέλα, ένα πιάτο με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Ακολουθούν οι σοκολατένιες μπουκιές με επίγευση πορτοκαλιού, που λιώνουν στο στόμα. Και κλείνει το μενού με μία φρατζόλα γεμιστή με τυρί, αλλαντικά, ασπρομανίταρα και πιπεριές. Ένα ψωμί αφράτο και λαχταριστό που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα, μόνο του. 

Τρίτη 25 Μαΐου – Μαγειρικό Σχολείο
Το σημερινό μαγειρικό σχολείο της αγαπημένης μας σεφ ξεκινάει με τη βασική συνταγή για ένα αφράτο παντεσπάνι. Ένα γλυκό που ταξίδεψε από την Ισπανία σε όλες τις αριστοκρατικές αυλές, αλλά τελικά οφείλει την ονομασία του στους Γάλλους και το "Pain d' Espagne" (ψωμί της Ισπανίας). Με το παντεσπάνι αυτό, η Αργυρώ φτιάχνει μία εξαιρετική τούρτα κοκ με γλάσο σοκολάτας. Για το τέλος, έχει τα πιο πρωτότυπα λιγκουΐνι. Λιγκουΐνι λαχανικών -και όχι ζυμαρικών– με χούμους. 

Τετάρτη 26 Μαΐου – Εύκολα & Υγιεινά
Εύκολες και υγιεινές οι σημερινές συνταγές. Η Αργυρώ ξεκινά με πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο και χούμους. Ένας συγκλονιστικός συνδυασμός που αποτελεί την τέλεια γαρνιτούρα δίπλα σε πουλερικά, κρέας ή ψάρι. Η συνέχεια έρχεται με τον πιο ζουμερό γύρο κοτόπουλου. Μία συνταγή για αποτέλεσμα τραγανό εξωτερικά και ταυτόχρονα ζουμερό. Το τελευταίο πιάτο περιλαμβάνει μία σαλάτα με πενάκι λαχανικών, μία εύκολη συνταγή που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα για όλες τις ώρες. 

Πέμπτη 27 Μαΐου – Απλά & Μαγικά
Στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, η Αργυρώ υποδέχεται το καλοκαίρι με συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα. Ξεκινά με ένα κλασικό και "μαμαδίστικο" πιάτο, τον μπακαλιάρο φούρνου με λαχανικά, ένα γεύμα υγιεινό και πολύ θρεπτικό. Συνεχίζει με γεμιστά, αλλά με μία συνταγή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Τα γεμιστά της Αργυρώς δεν περιέχουν κιμά, αλλά σταφίδες, κουκουνάρι και πολλά μυρωδικά, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ εναλλακτικό γευστικό αποτέλεσμα. Για το τέλος, η αγαπημένη μας μαγείρισσα ετοιμάζει μία vegan χωριάτικη σαλάτα με κρίθινο παξιμάδι που αξίζει να δοκιμάσετε ακόμη και αν δεν είστε λάτρεις της vegan κουζίνας. 

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ: 
 

Πηγή: skai.gr