Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει

Η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα συνεχίζεται χωρίς κάποιον εκτροχιασμό, και «είμαι αισιόδοξος» ότι εν τέλει θα υπάρξει «θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

«Υπήρχαν φήμες στον Τύπο ότι η διαδικασία [διαπραγμάτευσης] είχε εκτροχιαστεί. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η διαδικασία δεν έχει διακοπεί, αλλά «συνεχίζεται», επισημαίνοντας παράλληλα ήδη «έχει καλυφθεί πολύ έδαφος».

Παρά ταύτα, διευκρίνισε ότι απομένει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Επί τάπητος στο Eurogroup θα τεθεί η πορεία των διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις προτάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και για δημοσιονομικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε πάντως ότι δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά οι υπουργοί θα ενημερωθούν απλώς για την πορεία της διαπραγμάτευσης και για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν από την Κομισιόν, την ΕΚΤ αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση ενδεχόμενος θα δώσει μία εικόνα για το πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, καθώς χρονοδιάγραμμα στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει.

Η ελληνική πλευρά πιέζει για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει πριν από λίγες μέρες ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μπορεί να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα επέτρεπε ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης έως το τέλος Φεβρουαρίου.


Πηγή: skai.gr