Χειρόγραφο με στίχους του Ντέιβιντ Μπάουι πωλήθηκε για 200.000 λίρες!

Το τραγούδι περιλαμβανόταν στο πέμπτο άλμπουμ του, «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars», το οποίο εκτόξευσε τον μουσικό στο διεθνές ροκ και ποπ στερέωμα

Ένα χειρόγραφο με στίχους του Ντέιβιντ Μπάουι για το τραγούδι του «Starman» του 1972 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 200.000 λίρες.

Το τραγούδι περιλαμβανόταν στο πέμπτο άλμπουμ του, «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars», το οποίο εκτόξευσε τον μουσικό στο διεθνές ροκ και ποπ στερέωμα.

Το χειρόγραφο με στίχους του Ντέιβιντ Μπάουι

Αρχικά, το χειρόγραφο με τους στίχους του Μπάουι είχε εκτιμηθεί ότι θα έπιανε έως και 40.000 λίρες, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι η τιμή θα έφτανε τόσο ψηλά. 

Ο Olivier Varenne, διευθυντής αγορών και συλλογών στο Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης στην Τασμανία της Αυστραλίας, ήταν ο πλειοδότης για λογαριασμό ενός ιδιώτη συλλέκτη.

Ο Paul Fairweather, από την Omega Auctions, δήλωσε: «Είχαμε πρωτοφανές ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για αυτό το ιστορικό κομμάτι. Είχαμε πέντε τηλεφωνικές γραμμές σε λειτουργία για την πώληση καθώς και πλειοδότες στο διαδίκτυο και στην αίθουσα». 

Το 2019, το πρώτο demo του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπάουι πωλήθηκε για 51.000 λίρες, αφού είχε ξεχαστεί σκονισμένο σε ένα πατάρι για, σχεδόν, πέντε δεκαετίες. 

Πηγή: skai.gr