Σε όποιον αρέσουμε... «Αν δεν σας αρέσουν οι ταινίες μου, δείτε κάτι άλλο» λέει ο Ταραντίνο στους επικριτές του

«Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς» δήλωσε ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction, Kill Bill και Django

«Δείτε κάτι άλλο»: αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει ο Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) σε όλους εκείνους που αναστατώνονται από τη βία και τις εκφράσεις φυλετικής δυσφήμισης στις ταινίες του.

 Οι επικριτές του Ταραντίνο αναφέρουν συχνά την ταινία  «Django, ο τιμωρός» ως πρόβλημα, καθώς παρουσιάζει τη φυλετική δυσφήμιση (τη λέξη Negro) σχεδόν 110 φορές.

Μιλώντας στον Chris Wallace σε εκπομπή του HBO, όταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής τον ρώτησε πώς απαντάει σε όλους αυτούς που λένε ότι υπάρχει πολλή βία και εκφράσεις φυλετικής δυσφήμισης στις ταινίες του, ο διάσημος σκηνοθέτης είπε:«(Αν αναστατώνονται) θα πρέπει να δουν κάτι άλλο]. Τότε δες κάτι άλλο. Αν έχετε πρόβλημα με τις ταινίες μου, τότε δεν είναι οι ταινίες που πρέπει να δείτε. Προφανώς δεν τις φτιάχνω για εσάς».

«Είναι μια βλακεία», είπε κάποτε ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον στο περιοδικό Esquire για την αντίδραση που υπάρχει για τις ταινίες του Ταραντίνο. «Δεν μπορείς απλά να πεις σε έναν συγγραφέα ότι δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει τις λέξεις, να βάλει τις λέξεις στο στόμα των ανθρώπων από τις εθνότητες τους, τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα λόγια τους. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, γιατί τότε γίνεται αναλήθεια, δεν είναι ειλικρινές. Απλώς δεν είναι ειλικρινές» πρόσθεσε.

Αλλά και ο πρωταγωνιστής του «Django Unchained», Τζέιμι Φοξ είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με το σενάριο του Ταραντίνο: «Κατάλαβα το κείμενο. Η λέξη "N" ειπώθηκε 100 φορές, αλλά κατάλαβα το κείμενο - έτσι ήταν τότε».

Ο αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός του κινηματογράφου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει σκηνοθετήσει εννέα ταινίες, (χωρίς να υπολογίζεται σ' αυτές το Death Proof του 2007, που αποτέλεσε μέρος της Grindhouse, μαζί με την ταινία Planet Terror του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ). 

Πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο και ότι η επόμενη ταινία του θα είναι και η τελευταία γιατί «δεν θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με μειωμένη απόδοση». 

Ο Ταραντίνο ξεκίνησε τη σκηνοθετική του καριέρα στη μεγάλη οθόνη με το Reservoir Dogs του 1992 και πιο πρόσφατα βρέθηκε στο «τιμόνι» της ταινίας Once Upon a Time in Hollywood του 2019. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σεναρίου: για το Pulp Fiction του 1994 και το Django Unchained του 2012, τα οποία σκηνοθέτησε και τα δύο.

Οι υπόλοιπες σκηνοθετικά αυτόνομες ταινίες του είναι οι: Jackie Brown (1997), Kill Bill: Volume 1 (2003), Kill Bill: Volume 2 (2004), Inglourious Basterds (2009) και The Hateful Eight (2015).

Πηγή: skai.gr