Κύμα παραιτήσεων στο twitter -Φόβοι για επικείμενο «θάνατο» της πλατφόρμας - Πρώτο trend το #RIPTwitter

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν την εταιρεία έπειτα από το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ, ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους να δεσμευθούν ότι θα εργάζονται για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση»

Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την Twitter Inc μετά το τελεσίγραφο του Ιλον Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.

Η προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο Μασκ για τους εργαζόμενους να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι», έληγε χθες το απόγευμα.

Τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του ελέγχου του Ιλον Μασκ επί του Twitter, δύο εβδομάδες μετά την σφαγή σχεδόν 3.500 εργαζομένων, που προστίθενται στους 700 που είχαν παραιτηθεί ήδη το καλοκαίρι εν όψει μόνο της επέλασης Μασκ, εκατοντάδες από τους επιζήσαντες επιλέγουν να αποχωρήσουν.

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως πρώην συνεργάτες της, αναλυτές και δημοσιογράφοι, ήδη από την νύχτα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter.

Παγκοσμίως στα πιο δημοφιλή trend βρίσκεται το #RIPTwitter, ενδιεκτικό της κατάστασης που επικρατεί

Αργά το βράδυ, ο Ιλον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι. Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης.

Μάλιστα συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας...

Χθες το απόγευμα, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση.

«Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας...», πληροφορούσε εσωτερικό μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ