Έτσι ήταν το πρόσωπο του Τουταγχαμών: Η πιο ρεαλιστική απεικόνιση μέχρι σήμερα

To πρόσωπο του νεαρού φαραώ αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, χάρη στην επιστήμη, την τεχνολογία και τον γλύπτη Κρίστιαν Κόρμπετ,ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει και την προτομή του πρίγκιπα Φιλίππου το 2013

To πρόσωπο του νεαρού φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά εδώ και 3000 χρόνια χάρη στην επιστήμη, την τεχνολογία και τον γλύπτη Κρίστιαν Κόρμπετ,ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει την προτομή του πρίγκιπα Φιλίππου το 2013. 

Επιστημονική ομάδα του Western University του Καναδά «σάρωσε» το κρανίο του θρυλικού βασιλιά της Αιγύπτου για να δημιουργήσει το ακριβές τρισδιάστατο μοντέλο του, καθώς και δείκτες ιστών με βάση πρότυπα σύγχρονων Αιγυπτίων, για το βάθος τού δέρματος στα διάφορα σημεία του προσώπου. 

Ο γλύπτης Κόρμπετ χρησιμοποίησε το τρισδιάστατο μοντέλο για να κατασκευάσει την προτομή,  με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρεαλιστικές αναπαραστάσεις του Τουταγχαμών που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. 

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε στην Telegraph ότι  ο Φαραώ θα είχε εγκρίνει το τελικό αποτέλεσμα. «Με ένα μαγικό τρόπο, μού υπενθύμισε πως ήταν φαραώ και πως ενέκρινε το ολοκληρωμένο έργο. Ως καλλιτέχνης απλώς ξέρεις πως κάτι είναι σωστό» είπε ο Κορμπέν. 

Tutankhamun

Αν και το αρχικό επιστημονικό μοντέλο δεν είχε αυτιά και έκφραση προσώπου ενώ τα μάτια ήταν κλειστά, ο Κόρμπετ κατάφερε να είναι «πιο δημιουργικός» στην καλλιτεχνική αναπαράσταση ανοίγοντας τα μάτια, δίνοντάς τους πλάγιο βλέμμα και «μια ανεπαίσθητη έκφραση στα χείλη».

Tutankhamun

«Το ιατροδικαστικό γλυπτό βασίστηκε την επιστήμη του κρανίου, και οι δείκτες ιστών και όλες οι μετρήσεις στον μέσο άνδρα Αιγύπτιο» διευκρίνησε ο Κόρμπετ.

Πηγή: skai.gr