Στο σκαμνί για τους χειρισμούς του στην πανδημία ο Τραμπ; Toυ ζητούν 1 τρισ. δολάρια!

Θα κάτσει το σκαμνί για τους χειρισμούς του στην πανδημία ο Ντόναλντ Τραμπ; Ο Άρνετ Τόμας, ένας 71χρονος κάτοικος του Νιου Τζέρσεϊ, μήνυσε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Ο Τόμας είναι ένας από τους 75 ενάγοντες που κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Τραμπ για τους νεκρούς από την πανδημία στις ΗΠΑ και για τα οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα που αυτή προκάλεσε, ανέφερε ο ιστότοπος northjersey.com την περασμένη Πέμπτη.

Οι ενάγοντες ζητούν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε μια ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ και ο Τόμας ψάχνει έναν δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει, ανέφερε ο ιστότοπος.

Η αγωγή, γραμμένη από τον ίδιο τον Τόμας, είναι ένα έγγραφο 29 σελίδων, το οποίο άλλων μεταξύ άλλων επικαλείται και το Αμερικανικό Σύνταγμα. «Ο τέως πρόεδρος έγινε κυριολεκτικά ο εγχώριος εχθρός του Συντάγματος που ορκίστηκε να υπερασπιστεί», έγραψε χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Η ιστορία του Τόμας θυμίζει κάτι από ταινία...Είχε φυλακιστεί για ανθρωποκτονία τη δεκαετία του 1980, όμως ενόσω εξέτιε την ποινή του στη φυλακ άρχισε να μελετά νομικά διαβάζοντας βιβλία σχετικά με το θέμα στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Το 1985, ο Τόμας υπέβαλε αγωγή εκ μέρους των κρατουμένων στο Νιου Τζέρσεϊ, που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των κανονισμών για την απομόνωση στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο Τόμας αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2000. 

Πηγή: eu.northjersey.com