Κλείσιμο

Μπαράζ εκρήξεων στην Ουκρανία - Ήχησαν οι σειρήνες σε ολόκληρη τη χώρα

Σειρά από πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο, Πολτάβα, Μικολάιβ, Ντνίπρο Τσερνίχιβ και Χάρκοβο με τουλάχιστον έναν νεκρό -Ο Ζελένσκι είχε παρουσιάσει σχέδιο δέκα σημείων για τον τερματισμό του πολέμου - Δύο πολυκατοικίες στην περιοχή Πετσέρσκ χτυπήθηκαν από τις επιθέσεις - Διακοπές ρεύματος σε Κίεβο και Σούμι 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές μετά το μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπως σε Κίεβο, Πολτάβα, Μικολάιβ, Ντνίπρο Τσερνίχιβ και Χάρκοβο στέλνοντας του κατοίκους στα καταφύγια, όπως μεταδίδει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο από τις επιθέσεις χτυπήθηκαν δύο πολυκατοικίες στην περιοχή Πετσέρσκ του Κιέβου. Πρόκειται για μια κατοικημένη περιοχή στην οποία σπεύδουν αυτή τη στιγμή τα σωστικά συνεργεία, όπως έγραψε στο Telegram.

«Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα πάνω από το Κίεβο. Γιατροί και διασώστες στο σημείο των χτυπημάτων», έγραψε ο Κλίτσκο.

Εικόνες από τα καταφύγια

Ο Κίρυλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, δημοσίευσε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μια πολυκατοικία να φλέγεται μετά τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν στο Κίεβο.

Επίσης, οι πόλεις Κριβί Ριχ, Πολτάβα και Τσερκάσι έχουν πληγεί, σύμφωνα με τους αρχηγούς της πόλης και των περιφερειών τους. Παράλληλα, ο Όλεχ Σινεχούμποφ, ο κυβερνήτης του Χάρκοβο ανέφερε επίσης στο Telegram ότι  «ότι κατακτητές χτυπούν το Χάρκοβο! Μείνετε σε καταφύγια» ενώ εκρήξεις ακούγονται και στην Λβιβ σύμφωνα με τον δήμαρχο. 

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Άντον Γκεραστσένκο, ανέφερε ότι τέσσερις πύραυλοι καταρρίφθηκαν. 

Όπως ενέφερε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους σε ολόκληρη τη χώρα.

Διακοπές ρεύματος σε Κίεβο και Σούμι

Την ίδια στιγμή, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε Κίεβο και Σούμι. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο τουλάχιστον το ήμισυ του Κιέβου είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα. 

«Λόγω μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης, κατόπιν εντολής της εθνικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo, η ενεργειακή βιομηχανία ξεκίνησε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία. Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για την εξισορρόπηση του συστήματος ισχύος και την αποφυγή ατυχημάτων στον εξοπλισμό. Τα χρονοδιαγράμματα διακοπής λειτουργίας σταθεροποίησης δεν ισχύουν επί του παρόντος! Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί πελάτες είναι χωρίς ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Κιέβο.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης  του Σούμι, Ντμίτρο Ζιβίτσκι ανέφερε στο Telegram ότι θα πραγματοποιηθούν έκτακτες διακοπές ρεύματος στην περιοχή ως αποτέλεσμα των «εχθρικών επιθέσεων στο Σούμι και στην γύρω περιοχή».

Ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου, έγραψε στο Twitter ότι η Μόσχα απάντησε στην ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι «με μια νέα πυραυλική επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, παρουσίασε τους όρους του για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία στους ηγέτες της G20 και τους κάλεσε να στηρίξουν το σχέδιό του. 

Πηγή: skai.gr