Χωρίς ρεύμα το μισό Κίεβο μετά το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, οι διακοπές ρεύματος είναι απαραίτητες «για την εξισορρόπηση του συστήματος ισχύος και την αποφυγή ατυχημάτων στον εξοπλισμό»

Τουλάχιστον το ήμισυ του Κιέβου είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο μετά το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας το μεσημέρι. 

«Λόγω μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης, κατόπιν εντολής της εθνικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo, η ενεργειακή βιομηχανία ξεκίνησε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία. Ειδικότερα, στην πρωτεύουσα. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για την εξισορρόπηση του συστήματος ισχύος και την αποφυγή ατυχημάτων στον εξοπλισμό. Τα χρονοδιαγράμματα διακοπής λειτουργίας σταθεροποίησης δεν ισχύουν επί του παρόντος! Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί πελάτες είναι χωρίς ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Κιέβο.

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου, Ukrenergo, ανέφερε ότι οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στις βόρειες και κεντρικές περιοχές και ότι πραγματοποιούνται έκτακτες διακοπές ρεύματος για «όλες τις κατηγορίες καταναλωτών» σε αυτές τις περιοχές. Ανακοίνωσε επίσης ειδικές διακοπές έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο.

Σε δήλωση της η εταιρεία Ukrenergo στο Telegram ανέφερε:

Οι (Ρώσοι) προσπαθούν ξανά να σβήσουν τα φώτα στη χώρα. Οι ενεργειακές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια της νέας μεγάλης πυραυλικής επίθεσης. Η επίθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την πλήρη έκταση της ζημιάς, υπάρχει «είσοδος» στις υποδομές μας σε όλες τις περιοχές της χώρας, αλλά η πιο δύσκολη κατάσταση είναι στις βόρειες και κεντρικές περιοχές. Από την άποψη αυτή, έχουν θεσπιστεί εκεί εξ ολοκλήρου έκτακτες διακοπές σε όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών. Στην πόλη του Κιέβου, έχουν θεσπιστεί ειδικά προγράμματα διακοπών ρεύματος έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούμε μείνετε στο καταφύγιο και σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με όσους δεν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!»

Πηγή: skai.gr