Προβάδισμα στον Φάρατζ για τις ευρωεκλογές δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις

Σαφές προβάδισμα στο νεοσύστατο «Κόμμα του Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ ως προς την πρόθεση ψήφου στις προσεχείς ευρωεκλογές δίνουν οι νεότερες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία.
 
Τόσο η δημοσκόπηση της Opinium για τον Observer όσο και εκείνη της YouGov για τους Times δίνουν ποσοστό 34% στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα. Την πρωτιά, με 27%, έχει το Κόμμα του Brexit και σε δημοσκόπηση της ComRes για τη Sunday Telegraph.
 
Και στις τρεις δημοσκοπήσεις στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Εργατικό Κόμμα, με ποσοστά 21%, 16% και 25% αντίστοιχα.
 
Το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση, μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, στις δημοσκοπήσεις του Observer (με 11%) και της Sunday Telegraph (με 13%).
 
Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό των Times οι Τόρις βρίσκονται στην πέμπτη θέση, με 10%, πίσω ακόμα και από το Πράσινο Κόμμα.
 
Στη δημοσκόπηση της YouGov με ερώτημα την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, Εργατικοί και Συντηρητικοί ισοβαθμούν με 24%, με το Κόμμα του Brexit στην τρίτη θέση με 18%.
 
Η Opinium για τον Observer δίνει 28% στους Εργατικούς στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, 22% στους Συντηρητικούς και 21% στο νέο κόμμα του κ. Φάρατζ.
 
Στη δε δημοσκόπηση για τη Sunday Telegraph το Κόμμα του Brexit προσπερνά για πρώτη φορά τους Τόρις στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, με 20% έναντι 19%. Στην πρώτη θέση είναι οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν με 27%.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο