Πρόκληση Ακάρ σε Ελλάδα-ΗΠΑ: Αποστρατικοποίηση νησιών-Δεν πουλάμε τους S-400

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει η Άγκυρα απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, αλλά και την Ελλάδα. Ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογάφους επανέφερε το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, ενώ διεμήνυσε και στην Ουάσιγκτον ότι θα κρατήσει στο οπλοστάσιό της τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων λένε να αποστρατικοποιήστε 23 νησιά. Εσείς έχετε στρατό στα 16. Απαντήστε. Δεν υπάρχουν χώρες στον κόσμο με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Πήραμε τους S-400 για να τους χρησιμοποιήσουμε. Δεν τίθεται θέμα πώλησής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. 

Από τα πυρά Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία σημειώνοντας ότι «η Γαλλία ασχολείται με την Τουρκία. Κάνει δουλειές που ξεπερνούν το μπόι της». 

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να αντιμετωπίσει και την εσωτερική κριτική, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κατηγορεί για σπατάλη και θέτει το ερώτημα γιατί ο Τούρκος πρόεδρος να διαθέτει 13 αεροσκάφη. 

«Μιλάμε για απίστευτη σπατάλη. Γιατί ο Ερντογάν έχει 13 αεροπλάνα; Ποιος είναι ο λόγος να έχει 13 αεροπλάνα. Ο ίδιος είναι ικανός να αγοράσει 20, ίσως και 50 αεροπλάνα».  
 

Πηγή: skai.gr