Πριγκόζιν: «Καραγκιόζηδες» οι Ρώσοι διοικητές – Γενέθλια σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

Ο επικεφαλής της Wagner και πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας έγινε σήμερα 62 ετών 

Ο πιο ισχυρός μισθοφόρος της Ρωσίας, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, γιόρτασε σήμερα τα 62α γενέθλιά του σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της Wagner, χαρακτηρίζοντας «καραγκιόζηδες» τους Ρώσους διοικητές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων 

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μάχεται στην Ουκρανία εάν οι άνδρες του πάρουν ένα ξεχωριστό τμήμα του μετώπου χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους «καραγκιόζηδες» που διοικούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες του τελικά θα αποχωρήσουν από το Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία στις 5 Ιουνίου αφού την παραδώσουν στον ρωσικό στρατό. 

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι άνδρες του θέλουν να παραμείνουν σε στρατόπεδα σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας για περίπου ένα μήνα και τότε θα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Τότε θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε.

Και ρομαντικός…

Kοιτώντας τον νυχτερινό ουρανό που έχει φωτιστεί από τις εκρήξεις και τις κόκκινες λάμψεις από τα πυρά των μισθοφόρων του, ο επικεφαλής της οργάνωσης αναρωτιέται ρητορικά: «Δεν είναι όμορφο;» 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ