Κλείσιμο

«Ενθαρρύνετε τη σφαγή»: Οργή Κιέβου κατά Ευρωπαίων πολιτικών μετά από δήλωση της γερμανίδας υπουργού Άμυνας

Την οργή του Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, και είναι σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκάλεσε η δήλωση τηςυπουργού Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ η οποία επανέλαβε την πάγια θέση της Δύσης ότι το ΝΑΤΟ  δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία. 

«Η Γερμανίδα υπουργός Λάμπρεχτ είπε ανοιχτά: ‘Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία’. Κάθε τέτοια δήλωση από Ευρωπαίους πολιτικούς ενθαρρύνει τη Ρωσία σε σφαγή στην Ουκρανία. Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ποντολιάκ.

Σημειώνεται ότι η δήλωση Ποντολιάκ έρχεται μετά την αναφορά της Μόσχας ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 εκτόξευσε για πρώτη φορά έναν πολυηχητικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal αέρος - εδάφους (το προσωνύμιό τους σημαίνει «στιλέτο») για να χτυπήσει ένα υπόγειο καταφύγιο όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή Ivano-Frankivsk της δυτικής Ουκρανίας. 

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στο Νικολάεφ από ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά αναμένεται να βρεθούν πολλοί περισσότεροι αναφέρει η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη. Δύο πύραυλοι έπληξαν στρατώνες, όπου είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν. 

Ανθρωπιστική καταστροφή έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή (και) στη Μαριούπολη. Από τις 16.00 της 19ης Μαρτίου έως τις 06.00 της 21ης Μαρτίου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, καθώς οι μάχες έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης με τους αμάχους παγιδευμένους στα πυρά.

Ο ουκρανικός στρατός επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για 38 ώρες στην πόλη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, από τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα έως νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ανατόλι Κούρτιεφ, καθώς 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς. 

Πηγή: skai.gr