Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία - Δεκάδες νεκροί στο Νικολάεφ, Χρήση υπερηχητικών πυραύλων από τη Ρωσία

- Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στο Νικολάεφ από ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά αναμένεται να βρεθούν πολλοί περισσότεροι αναφέρει η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη. Δύο πύραυλοι έπληξαν στρατώνες, όπου είχαν πάει και πολίτες για να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν. 

- Ανθρωπιστική καταστροφή έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή (και) στη Μαριούπολη. Από τις 16.00 της 19ης Μαρτίου έως τις 06.00 της 21ης Μαρτίου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, καθώς οι μάχες έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης με τους αμάχους παγιδευμένους στα πυρά.

- Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal αέρος - εδάφους (το προσωνύμιό τους σημαίνει «στιλέτο») προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

«Φανταστείτε 14.000 πτώματα Ρώσων στρατιωτών στο στάδιο Λουζνίκι»… Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε σήμερα Σάββατο με το δικό του μήνυμα στη χθεσινή εμφάνιση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν στο στάδιο της Μόσχας.

- Οι δύο κύριες ρωσικές διαδρομές για την επίθεση στο Κίεβο φέρεται να έχουν μπλοκαριστεί αναφέρει το CNN, το οποίο επικαλείται ενημέρωση από τον ουκρανικό στρατό. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε παράλληλα ότι σκότωσε τον Ρώσο αντιστράτηγο Αντρέι Μόρντβιτσεφ. Αν αληθεύει η πληροφορία, θα είναι ο πέμπτος Ρώσος στρατηγός που σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης. 

- Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε νωρίτερα σήμερα να γίνουν ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η άλλη πλευρά θα χρειαστεί ολόκληρες γενιές για να συνέλθει από τις απώλειες που υφίσταται από τον πόλεμο.

- Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε αργά χθες Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς στρατεύματα της Ρωσίας, που προχώρησε σε εισβολή στη γειτονική της χώρα τον περασμένο μήνα, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας που βρέχεται από αυτήν.

Πηγή: skai.gr