Κλείσιμο

«Πνιγμένες» στον καπνό οι ΗΠΑ λόγω των δασικών πυρκαγιών στον Καναδά - Κίνδυνος για την υγεία εκατομμυρίων πολιτών (Φωτογραφίες)

Ο καπνός έχει καλύψει μεγάλες πόλεις στο Οντάριο και το Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένου του Τορόντο και των γύρω περιοχών του φτάνοντας μέχρι την Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ

Σε ένα σύννεφο καπνού έχει τυλιχθεί ολόκληρη η Βόρεια Αμερική, με το σκηνικό να μοιάζει απόκοσμο λόγω των δασικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στον Καναδά. 

ΗΠΑ

Ο καπνός έχει καλύψει μεγάλες πόλεις στο Οντάριο και το Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένου του Τορόντο και των γύρω περιοχών του φτάνοντας μέχρι την Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, με την ποιότητα του αέρα να έχει χαρακτηριστεί ως «ανθυγιεινή». Στη Νέα Υόρκη, φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το πρωί της Τρίτης έδειξαν μια πορτοκαλί ομίχλη να καλύπτει τον ορίζοντα της πόλης λόγω του καπνού από τον Καναδά που έχει ταξιδέψει νότια. Διάσημα μνημεία στη Νέα Υόρκη όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας μετά δυσκολίας φαίνονται.

Το Environment Canada εξέδωσε την ισχυρότερη προειδοποίηση την Τρίτη για την ποιότητα του αέρα στην Οτάβα και το πόσο μπορεί να επηρεάσει την υγεία των πολιτών. Στο Τορόντο και τις γύρω περιοχές, η ποιότητα του αέρα έχει χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου». 

ΗΠΑ

Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους και να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στον καπνό, καθώς ο αέρας εγκυμονεί άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία.

Οι πυρκαγιές στον Καναδά έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια εκτάρια γης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπέκ, όπου οι πυρκαγιές έχουν κάψει περίπου 200.000 εκτάρια γης μέχρι σήμερα.

Καναδάς

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στον Καναδά, λόγω των ξηρών και ζεστών συνθηκών που προβλέπονται για μεγάλο μέρος της σεζόν.

Πηγή: skai.gr