Ουρές έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ για να δουν τον τάφο της Ελισάβετ (βίντεο)

Το Κάστρο ως αξιοθέατο και τοπόσημο άνοιξε ξανά για το κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου και πολίτες και τουρίστες έκαναν ουρά για να επισκεφθούν το  παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Εκατοντάδες πολίτες κάνουν από εχθές ουρά έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ για να επισκεφθούν την τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον βασιλικό τάφο, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου κηδεύτηκε τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Το Κάστρο ως αξιοθέατο και τοπόσημο άνοιξε ξανά για το κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου,10 ημέρες μετά την κηδεία της Ελισάβετ και αφού έληξε και το επιπλέον 7ημερο επίσημο πένθος για τον βασιλικό οίκο. 

Μεταξύ των πρώτων επισκεπτών ήταν η Anne Daley, από το Κάρντιφ, η οποία είπε : «Το κάστρο μοιάζει άδειο, μουντό. Κανείς δεν ζει σε αυτό. Είναι σαν να έχεις πουλήσει το σπίτι σου. Ολη η ιστορία να έχει χαθεί».

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας, που εκδόθηκε από τα  Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, (National Records of Scotland), αναφέρει ότι ως αιτία θανάτου τα « γηρατειά». 

πιστοποιητικο ελισαβετ

Η Ελισάβετ πέθανε στις 15:10 (τοπική ώρα) στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και περίπου τρεις ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατό της από το Μπάκιγχαμ Το έγγραφο υπογράφει η κόρη της πριγκίπισσα 'Αννα, η οποία πέρασε μαζί της τις τελευταίες ώρες.

Πηγή: skai.gr