Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ - Τι αναφέρει ως αιτία θανάτου

Το έγγραφο εκδόθηκε από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, εφόσον η βασίλισσα απεβίωσε στο Μπαλμόλαρ - Στο πιστοποιητικό αναφέρεται ολόκληρο το όνομα της εκλιπούσης και επάγγελμα: Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα.

Στην δημοσιότητα έδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στις 6 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας εκδόθηκε από τα Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας, εφόσον απεβίωσε στο Μπαλμόραλ. 

Το έγγραφο αναφέρει ως αιτία θανάτου της Ελισάβετ Β’ «το γήρας» (old age). 

Στο πιστοποιητικό αναφέρεται ολόκληρο το όνομα της εκλιπούσης - Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία - επώνυμο: Ουίνδσορ και επάγγελμα: Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα. 

Ο άνθρωπος που δήλωσε τον θάνατο της βασίλισσας ήταν η κόρη της Ελισάβετ, πριγκίπισσα Αννα. 

Έπειτα από 70 χρόνια βασιλείας, η Ελισάβετ Β' πέθανε στις 15.10 (τοπική ώρα, 18.10 ώρα Ελλάδας)

Ο πύργος του Ουίνδσορ, στη δυτική περιφέρεια του Λονδίνου, εμφανίζεται στο έγγραφο ως η «συνήθης» διεύθυνσή της: εκεί περνούσε τον περισσότερο χρόνο από τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, παρότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην πρωτεύουσα είναι συνήθως η κύρια κατοικία των Βρετανών μοναρχών.

Εάν η βασίλισσα απεβίωνε στην Αγγλία, δεν θα χρειαζόταν να συμπληρωθεί πιστοποιητικό θανάτου, μια νομική υποχρέωση που ισχύει για τους υπηκόους αλλά όχι για τον ίδιο τον μονάρχη. Ωστόσο αυτή η νομική υποχρέωση - που χρονολογείται από το 1836 - δεν ισχύει στη Σκωτία, όπου ο νόμος προβλέπει ότι "ο θάνατος κάθε προσώπου" πρέπει να καταγράφεται.

Πηγή: skai.gr