Μυστήριο με το γράμμα «Ζ» στα ρωσικά άρματα μάχης -Τι συμβολίζει- Εικόνες και βίντεο

Απαντήσεις στο τι μπορεί να σημαίνει το γράμμα «Ζ» που είναι ζωγραφισμένο μέσα σε ένα λευκό τετράγωνο πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης, φορτηγά καυσίμων και οχήματα ανεφοδιασμού, που βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα αναζητούν οι χρήστες του twitter, με τον διεθνή τύπο να το «αποκρυπτογραφήσει». 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση, παρά μόνο εικασίες. 

Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για ένα ακόμη δυσοίωνο σημάδι του διαφαινόμενου πολέμου, καθώς γίνεται κατανοητό ότι τα οχήματα φέρουν αυτό το διακριτικό, για να ξεχωρίζουν από των αντιπάλων τους, μόλις «μόλις ξεκινήσει η δράση».

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του Κιέβου, που επικαλείται η Sun το γράμμα «Ζ» μπορεί να υποδηλώνει ότι οι τελικές προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. 

«Είναι ζωτικής σημασίας να μπορεί να διακριθεί οποιαδήποτε επιτιθέμενη δύναμη, ιδιαίτερα από τον αέρα όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα μάχης και οχήματα για μειώσουν τον κίνδυνο φίλιων πυρών», σημείωσε η ίδια πηγή. 

Πρόσθεσε δε ότι πλέον είναι «ευρέως κατανοητό» ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη αποφασίσει να εξαπολύσει μια αιματηρή και καταστροφική εισβολή.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το «μαρκάρισμα» των αρμάτων μάχης, αλλά και των οχημάτων, αντικατοπτρίζει τις τακτικές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις εισβολής που στάλθηκαν για να απελευθερώσουν το Κουβέιτ σημάδεψαν τα οχήματα τους με ένα αναποδογυρισμένο γαλόνι.

H Sun υπογραμμίζει ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός με την ένδειξη «Ζ» βρίσκεται μεταξύ 6 και 25 μιλίων από τα σύνορα, καθώς μια μαχητική δύναμη περισσότερων από 200.000 στρατιωτών περικύκλωσε την Ουκρανία στα βόρεια νότια και ανατολικά.

Μια άλλη θεωρία, που φέρεται να προέρχεται από «μισθοφόρους» της ομάδας Wagner - μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις- υποδηλώνει πως το «Ζ» σημαίνει Ζελένσκι, δηλαδή ο Ουκρανός πρόεδρος, ο βασικός εχθρός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με άρθρο των International Business Times, μια άλλ θεωρία αναφέρει ότι το «Ζ» αντιπροσωπεύει το «σημείο χωρίς επιστροφή». 

Κάποιοι δε πιστεύουν ότι το σημάδι αυτό μπορεί να υποδεικνύει τα οχήματα που έχουν κατανεμηθεί σε συγκεκριμένους ρόλους ή ακόμη και το σχηματισμό μιας νέας μονάδας μάχης.

Σημειώνεται πάντως ότι το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο της Ρωσίας. 

Πηγή: skai.gr