Ουκρανία: Βυθισμένη στο σκοτάδι μετά τα ρωσικά χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές – Δορυφορική εικόνα

Όπως δείχνει η δορυφορική εικόνα, η Ουκρανία αποτελεί μια «μαύρη τρύπα» από πλευράς ηλεκτροδότησης, συγκριτικά με τις χώρες της Βαλτικής, την Ελλάδα ή την Τουρκία

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί, ολόκληρη σχεδόν η ουκρανική επικράτεια μετά το μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της χώρας, που προκαλούν και σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση. 

Όπως δείχνει η δορυφορική εικόνα, η Ουκρανία αποτελεί τη «μαύρη τρύπα» της Ευρώπης από πλευράς ηλεκτροδότησης, συγκριτικά με τις χώρες της Βαλτικής, την Ελλάδα ή την Τουρκία, και μόνο η πάμφτωχη Λευκορωσία είναι τόσο «σκοτεινή». Ανάλογη εικόνα έχουμε δει στο παρελθόν μόνο στη Βόρεια Κορέα λόγω των φτωχών της υποδομών. 


Οπρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε χθες Τετάρτη έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να σταματήσει τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας ενεργειακών υποδομών, εξαιτίας των οποίων πολλές ουκρανικές πόλεις βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι εν μέσω ψύχους.

Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, κάτι πάντως απίθανο να συμβεί με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του με δικαίωμα βέτο.

Όταν ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από το μηδέν και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό, αυτό ισοδυναμεί με «όπλο μαζικής καταστροφής, προφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr