Ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη Ζαπορίζια με τουλάχιστον 23 νεκρούς λίγο πριν από τη φιέστα Πούτιν - Βίντεο και φωτογραφίες

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε περίπου 12 σορούς, τέσσερα από αυτά σε αυτοκίνητα, και ανέφερε ότι πύραυλος άφησε κρατήρα στο έδαφος - Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην Ζαπορίζια κατηγόρησαν το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν σε επίθεση ρωσικών πυραύλων που έπληξε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πολίτες κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, ο πύραυλος έπληξε Ουκρανούς πολίτες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την περιοχή, η οποία προσαρτάται σήμερα στη Ρωσία, σε μια μεγαλειώδη τελετή στην Μόσχα υπό το βλέμμα του Πούτιν

Σύμφωνα με το Nexta, αρκετοί πολίτες περίμεναν να περάσουν στο κατεχόμενο τμήμα για να πάρουν συγγενείς τους και να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε περίπου 12 σορούς, τέσσερα από αυτά σε αυτοκίνητα, και ανέφερε ότι πύραυλος άφησε κρατήρα στο έδαφος κοντά σε δύο σειρές οχημάτων σε αγορά αυτοκινήτων.

«Μέχρι στιγμής, 23 νεκροί και 28 τραυματίες. Όλοι άμαχοι» έγραψε νωρίτερα ο Oleksandr Starukh, περιφερειακός κυβερνήτης της Ζαπορίζια στο Telegram.

Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια των οχημάτων -κυρίως αυτοκινήτων και τριών βαν.

Τα οχήματα ήταν γεμάτα με τα υπάρχοντα των επιβαινόντων, κουβέρτες και βαλίτσες. Ένα σώμα έγειρε από τη θέση του οδηγού στη θέση του συνοδηγού ενός κίτρινου αυτοκινήτου, με το αριστερό του χέρι να κρατάει ακόμα το τιμόνι.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους, αν και οι επιθέσεις της έχουν καταστρέψει πόλεις και πόλεις της Ουκρανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ρωσικών αρχών αρχές κατοχής στην επαρχία Ζαπορίζια, οι οποίες κατηγόρησαν το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα εναντίον της οχηματοπομπής.

«Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ