Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ με τουλάχιστον 1.000 άτομα - Βίντεο - Φωτό

Δύο νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης - Σε ένα βίντεο Ουκρανοί φωνάζουν «είμαστε ζωντανοί!» εν μέσω χάους

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τη Δευτέρα εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, στην κεντρική Ουκρανία, με πάνω από 1.000 ανθρώπους μέσα στο εμπορικό την ώρα της επίθεσης. Δύο νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. To εμπορικό κέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας,  βρέθηκε στο σημείο και ανέφερε ότι οι διασώστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες από τα ερείπια.  

Σε ένα βίντεο Ουκρανοί φωνάζουν «είμαστε ζωντανοί!» εν μέσω χάους. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναρτώντας σχετικό βίντεο, «οι κατακτητές εκτόξευσαν ρουκέτες στο εμπορικό κέντρο, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από χίλιοι πολίτες. Το εμπορικό κέντρο καίγεται, οι διασώστες δίνουν μάχη με τη φωτιά, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων».

«(Δεν υπήρχε) κανένας κίνδυνος για τον ρωσικό στρατό. Καμία στρατηγική αξία. Μόνο η προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, που τόσο εξοργίζει τους κατακτητές» τόνισε ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του. 


«Η Ρωσία συνεχίζει να ξεσπά την αδυναμία της στους απλούς πολίτες. Είναι ανώφελο να ελπίζουμε σε ανθρωπιά από την πλευρά της» καταλήγει.

Ο δήμαρχος του Κρεμεντσούκ, Βιτάλι Μελέτσκι σε ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Πρόσθεσε πως βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, όπου ανήκει το Κρεμεντσούκ, ο Ντίμτρι Λουνίν τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κτίριο σε μια επίθεση στην πόλη. «Δυστυχώς, υπάρχουν θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Λουνίν.

Να τελειώσει ο πόλεμος πριν μπει για τα καλά ο χειμώνες ζήτησε νωρίτερα από τους ηγέτες του G7  ο Ουκρανός πρόεδρος. Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, την επιβολή περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και εγγυήσεις ασφαλείας απευθυνόμενος, μέσω βιντεοσύνδεσης, στους ηγέτες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr