Ουκρανία κατά Ρωσίας για απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης: «Έγκλημα πολέμου»- Δείτε βίντεο

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο απαγάγοντας σήμερα Παρασκευή το δήμαρχο της Μελιτόπολης, μιας ουκρανικής πόλης που έπεσε υπό τον έλεγχο της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία. 

Όπως αναφέρει το Reuters, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ απήχθη αφότου κατηγορήθηκε ψευδώς για τρομοκρατία. «Η απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης χαρακτηρίζεται ως έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης και το Πρόσθετο Πρωτόκολλο, που απαγορεύουν τη σύλληψη αμάχων ομήρων κατά τη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας. Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την τύχη του Φεντόροφ.  

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να τον αντικαταστήσουν με κάποιον «φιλορώσο» ή ακόμα και Ρώσο δήμαρχο, καθώς η πόλη σφυροκοπάται καθημερινά από βομβαρδισμούς και επιθέσεις.

Πριν από μερικές ημέρες η αναπληρώτρια επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Ζαπορίζια Λεϊλά Ιμπραχίμοβα είχε επίσης απαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με το Ράντα.

Πριν από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου, η Μελιτόπολη είχε περίπου 150.000 κατοίκους.



Πηγή: skai.gr