Αμερικανός διπλωμάτης «καρφώνει» τον Μπάιντεν: Κάνει την κατάσταση πιο επικίνδυνη

«Καρφιά» κατά του Τζο Μπάιντεν έριξε πρώην Αμερικανός διπλωμάτης για τη δήλωση του περί αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία σημειώνοντας ότι τέτοια σχόλια κάνουν την κατάσταση «πιο επικίνδυνη». 

Σύμφωνα με το Skynews, ο βετεράνος διπλωμάτης των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χάας επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος χθες δήλωσε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, είπε ότι ο Μπάιντεν «έκανε μια δύσκολη κατάσταση πιο δύσκολη και μια επικίνδυνη κατάσταση πιο επικίνδυνη».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτό είναι προφανές. Λιγότερο προφανές είναι πώς να αναιρέσετε τη ζημιά, αλλά προτείνω στους επικεφαλής βοηθούς του να επικοινωνήσουν με τους ομολόγους τους και να καταστήσουν σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτή τη ρωσική κυβέρνηση». 

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες από τη Βαρσοβία ότι πρόεδρος Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην ρωσική εξουσία, χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία μάχη "μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας" θα είναι μακρά και ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται "στο πλευρό" της Ουκρανίας.

"Αυτή η μάχη δεν θα κερδηθεί σε λίγες ημέρες ή μήνες. Πρέπει να οπλιστούμε για μια μακρά μάχη ενώπιον μας", είπε ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο παλάτι της Βαρσοβίας, προτού διαβεβαίωσει τους Ουκρανούς: "Βρισκόμαστε στο πλευρό σας".

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας ότι «δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».

Πηγή: skai.gr