Αναφορές για νέα πυραυλικά χτυπήματα και εκρήξεις στην Οδησσό - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες

Νέα πυραυλικά χτυπήματα στην περιοχή της Οδησσού φέρονται να πραγματοποίησαν την Κυριακή οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με αναφορές στα ουκρανικά ΜΜΕ.

Βίντεο που έχει «ανέβει» στα social media δείχνει αρκετές στήλες καπνού να υψώνονται στον αέρα, ενώ κάτοικοι της πόλης επιβεβαιώνουν πως ήχησαν οι σειρήνες και άκουσαν πολλές ισχυρές εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία στα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις περιοχές που χτύπησαν οι Ρώσοι με πυραύλους, είναι το προάστιο της Οδησσού, το Αρτσίζ.

Δείτε εικόνες από την περιοχή: 

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χτυπήσει με πυραύλους από την Κριμαία τις εγκαταστάσεις που επισκευάζονται τα τουρκικά drones, μετά το πλήγμα που δέχτηκαν σε πολεμικό πλοίο και τις μάχες με ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή γύρω από το Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται πως έχει προσδιορίσει το επόμενο στάδιο του πολέμου στην Ουκρανία, στην περιοχή της Οδησσού, ώστε να επέλθει ο καθολικός αποκλεισμός της Ουκρανίας από τη θάλασσα και να προχωρήσει το σχέδιο διχοτόμησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης -όπως εικάζεται- και της Υπερδνειστερίας, η οποία δρομολογεί την ανεξαρτητοποίησή της από τη Μολδαβία.

Βίντεο από drone που χτυπά ρωσικό ελικόπτερο Mi8

Βίντεο από τη στιγμή που ουκρανικό drone πλήττει με πύραυλο και καταστρέφει ρωσικό ελικόπτερο Mi8 έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές δυνάμεις.

Το περιστατικό φέρεται να καταγράφηκε στην ευρύτερη περιοχή του Φιδονησίου, ενώ, όπως αναφέρεται, δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την καταστροφή ουκρανικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, μεταξύ των οποίων και Mi8.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: skai.gr