Μουντιάλ 2022: Όχι αλκοόλ, λουκάνικα ή πορνό! – Η «Βίβλος» της γερμανικής πρεσβείας για τους οπαδούς της

Οι οπαδοί ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού

Με την άφιξη των πρώτων φιλάθλων στο Κατάρ για να ζήσουν την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, το οποίο ξεκινά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, εμφανίστηκαν και οι πρώτες ανησυχίες για το πόσο διαφορετική θα είναι η εμπειρία σε σχέση με τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα.

Υπάρχει, επίσης, ένας βαθμός φόβου σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς που απαιτούν οι αρχές του Κατάρ, διαφορετικούς από εκείνους της Δύσης, οι οποίοι δημιουργούν αβεβαιότητα στους φιλάθλους που θα κατακλύσουν το Κατάρ από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η γερμανική πρεσβεία στη Ντόχα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ένα εγχειρίδιο με τίτλο «Χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ», το οποίο, όπως καταλαβαίνουμε, μπορεί να επεκταθεί και σε επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου.

Οι οπαδοί ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ότι «η χρήση άσεμνων εκφράσεων ή χειρονομιών μπορεί να αποτελεί αδίκημα, που τιμωρείται με φυλάκιση ή πρόστιμο. Η μέθη απαγορεύεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Προειδοποιεί, επίσης, για τα αντικείμενα που δεν πρέπει να εισάγονται στη χώρα.

«Απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ και πορνογραφικού υλικού, καθώς και θρησκευτικών βιβλίων. Η εισαγωγή χοιρινών τροφίμων απαγορεύεται επίσης. Η διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να επισύρει τη θανατική ποινή».

Και, σε μια πιο σοβαρή σημείωση και επηρεάζοντας την ελευθερία των LGBTQIA+ ατόμων, αναφέρεται ότι «το ποινικό δίκαιο στο Κατάρ διαμορφώνεται από θρησκευτικές ηθικές αντιλήψεις. Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και το εξωσυζυγικό σεξ απαγορεύονται και υπόκεινται σε ποινική δίωξη».

Τέλος, η γερμανική πρεσβεία προειδοποιεί και για τον τρόπο οδήγησης στο Κατάρ και τον υψηλό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

«Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε στη Ντόχα, ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων είναι υψηλός. Όταν οι οδικές συνθήκες είναι καλές, η οδική κυκλοφορία χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες, συχνά επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά και πολλά ατυχήματα. Σε περίπτωση ατυχήματος, απαγορεύεται να φύγετε από τον τόπο του ατυχήματος μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να σας το επιτρέψει».

Πηγή: skai.gr